Recipe for happiness



Everybody needs a carrot to go one step beyond

Doesn't matter if you eat it or not. As long as the eyes are focused on the carrot, you may go one step forward. And that's always enough!

This is a blog, about all the small pleasures in life.. and the greatest of all; Food!

Interesting recipes from Greece and all over the world, amazing deco ideas, inspiring art, fabulous trends, cute handmade stuff, dreamy destinations, a clever line, a funny thought...

Anything that makes me go... wow! and makes me smile, can be... my carrot.

After all, happiness is a piece of cake!
A carrot cake!

Take a bite!

Sunday, March 3, 2013

Πώς να φτιάξεις ποσέ αυγό στο φούρνο μικροκυμμάτων - How to poach an egg in the microwave




















Αυγό ποσέ στον φούρνο μικροκυμμάτων 
Για τέτοιες Κυριακές, βροχερές, που θες κάτι ¨εκλεκτό¨, αλλά βαριέσαι να σηκωθείς απ τον καναπέ. Σήκω για ένα λεπτό. Άντε ενάμιση.
 
Θα χρειαστείς

1 αυγό
1/3 κούπας νερό
μισό κουταλάκι ξύδι 

Οδηγίες

Σπάστε ένα αυγό χωρίς να χαλάσει ο κρόκος μέσα σε μια κούπα που προβλέπεται για φούρνο μικροκυμμάτων. Ρίξτε το νερό και το ξύδι. Καπακώστε με ένα πιατάκι που επίσης αντέχει στον φούρνο μικροκυμμάτων. Βάλτε το στο 80%της έντασης του φούρνου για 60 δευτερόλεπτα. Τσεκάρετε το αυγό. Αν χρειαστεί επαναλάβατε για λίγα δευτερόλεπτα ακόμα. Βγάλτε το ποσέ αυγό σας με ένα κουτάλι και τοποθετήστε το πάνω σε ζεστό-κατά προτίμηση!- ψωμί!  


What You Need

 

Ingredients
1 egg
1/3 cup water
Approximately 1/2 teaspoon vinegar (optional)


Equipment
Microwave
Microwave-safe mug or small bowl
Microwave-safe small plate
Slotted spoon


Instructions

1. Gather your ingredients. The vinegar is optional, but it will help the egg coalesce a little better.
2. Crack the egg into a microwave-safe bowl or mug.
3. Pour in about 1/3 cup water.
4. Add a bit of vinegar. (You can also add this directly to the water before pouring it in.)
5. Cover the bowl or mug with a microwave-safe plate. Place in the microwave and cook on 80% POWER for 60 seconds. Check the egg. If it is not done yet, return to microwave and cook on 80% POWER in 20 second bursts. (I usually cook mine for a total of 80 seconds.)
6. Remove from the water with a slotted spoon, and enjoy!

Additional Notes:
 
• This method will give a rather wobbly egg. If you like a more hardboiled-style egg, microwave on HIGH for 60 seconds.
• Do note that, unlike when poaching eggs on the stovetop, the microwave tends to cook the yolk even faster than the white. So if you like gooey yolks, it's best to take the egg out when the white is still a little wobbly.


idea, recipe and photos via THE KITCHN







5 comments:

  1. τόσο απλά; Τελικά ποια η διαφορά μεταξύ ποσέ και μελάτου αυγού ακριβώς;
    Kathy by anthomeli

    ReplyDelete
  2. Πολύ έξυπνο και μάλλον ευκολότερο από τον παραδοσιακό τρόπο! Εύγε! :-)

    ReplyDelete
  3. I will try this, as I'm always making a mess when I make it the "old fashioned way".

    ReplyDelete
  4. Kathy by anthomeli καλημέρα κορίτσι! Στους χρόνους, στην υφή και στο attitude!το ποσέ είναι πιο... αρχοντικό κατά κάποιο τρόπο. Αν ήταν άνθρωπος θα ήταν σνομπ! :)!

    ReplyDelete
  5. It really works! I make it like this a lot at work in the morning, to make little breakfast sandwiches with ham, cheese, and English muffins. Healthier than the ones McDonald's sells, and faster than the drive-thru!

    ReplyDelete

ShareThis

Related Posts with Thumbnails