Recipe for happiness



Everybody needs a carrot to go one step beyond

Doesn't matter if you eat it or not. As long as the eyes are focused on the carrot, you may go one step forward. And that's always enough!

This is a blog, about all the small pleasures in life.. and the greatest of all; Food!

Interesting recipes from Greece and all over the world, amazing deco ideas, inspiring art, fabulous trends, cute handmade stuff, dreamy destinations, a clever line, a funny thought...

Anything that makes me go... wow! and makes me smile, can be... my carrot.

After all, happiness is a piece of cake!
A carrot cake!

Take a bite!

Thursday, August 19, 2010

LIVER WITH HERBS AND WINE SAUCE recipe! Συκώτι με αρωματικά και γλυκό κρασί!

photo and recipe by FUNKY COOK

Το blog της  Εύας είναι υπέροχο! Κάθε φορά και με καινούργιες συνταγές που σου τρέχουν τα σάλια! Πολλές φορές είχα πάρει διάφορες συνταγές της προσπαθώντας να τις φτιάξω ή να τις μεταφράσω και να τις παραθέσω στο Donkey... Κάθε φορά, κάτι πήγαινε στραβά! Όχι δεν μπορούσα να φορτώσω τις φωτογραφίες, όχι δεν είχα προλάβει να μεταφράσω όλο το κείμενο... και όλα έμεναν μισά.. στο edit! Σήμερα όμως, παρά το φόρτο δουλειάς, αυτό το συκώτι... κάτι μου έκανε... Καταρχήν μου έκανε η συνταγή: Συκώτι με αρωματικά και γλυκό κρασί... Μμμμ...!!! Λατρεύω το συκώτι, αλλά συνήθως εγώ το μαγειρεύω στο φούρνο, με διάφορους τρόπους αλλά πάντα με πολλά πολλά υγρά, προσέχοντας να μην μου γίνει πουθενά τραγανό και σκληρό. Αλλά βλέποντας την φωτό, ένιωσα οτι ήταν αυτό που λέμε... λιώμα... τόσο μαλακό όσο ακριβώς το θέλω. Κάνω λάθος Εύα; Το αποκλείω!


LIVER WITH HERBS  AND WINE SAUCE
by Funky Cook

A dish perfect for two, with a bottle of wine... (or two)!

Ingredients

500 gr beef live
2 medium red onions, sliced
1 tbls honey
1 tsp corn flour
1 tsp dried thyme
1/2 tsp dried rosemary
Olive Oil
Salt
Pepper


For the marinade

1 cup semi sweet red wine
Juice of one orange
1 small piece of fresh rosemary
6-7 pepper granules


Method

Rinse liver and cut in medium pieces. Prepare marinade by mixing wine and orange juice in a bowl. Add liver, pepper granules and fresh rosemary. Put marinade covered in the refrigirator for 3 hours.
Strain the liver from marinade, keep marinade for later.
In a a large bowl mix dry rosemary, thyme, salt and pepper. Add olive oil on a large non stick frying pan, sprinkle liver with dry herbs mixture, fry liver both sides, till it's soft and juicy inside, and not too crispy outside.
When liver is done, take it off heat, keep it warm. In the same oil we fried liver, low the temperature abd saute the onions. Add the marinade, the honey, some thyme and some fresh rosemary. Add salt and pepper to taste, and a bit of water. Mix corn flour with a cup of water. After 10 min, pour into the onions, the mixture of corn flour. Stir to make a thick sauce for about 2 min. Then, add the liver pieces, stir for 2 more min, take off heat and serve it while is still hot. With basmati rice is the perfect dish!

No comments:

Post a Comment

ShareThis

Related Posts with Thumbnails